ARS GEOMETRICA

2021-01-17

Pécs - Ars GEometrica Nemzetközi Találkozó és Workshop
Interakciók és Határátlépések a Művészetben és Tudományban

PAGE logo

A 2007-ben elindított Pécs - Ars GEometrica (PAGE) program célja, hogy széles körben felhívja a figyelmet a művészetek és a tudományok képviselői között zajló interakció eredményeire és bemutassa a közös gondolkodás alkalmazásának változatos lehetőségeit.

A PAGE olyan kulturális határjelenségeket helyez előtérbe, amelyek a világ jelenségeinek kreatív megközelítésére, az intellektuális kíváncsiság, a fantázia és az esztétikai érzékenység együttes fejlesztésére sarkallnak. Kapcsolatot létesítenek a művészet és a tudomány eredményeire nézve meghatározó különféle tudásformák és eltérő kulturális mintázatok között. A PAGE feladatának tartja a hagyományos és a kortárs tudományos-művészeti értékek közösségi értékekké tételét. Előadóink, résztvevőink változatos tudományterületek és művészeti ágak nemzetközileg elismert művelői.

A mindenki számára nyitott konferencia-előadások mellett reprezentatív kiállítások, fényművészeti alkotások, tudósok, művészek, pedagógusok által vezetett szabadtéri műhelyfoglalkozások, ismeretterjesztő előadások, koncertek, filmvetítések és interaktív játékok várják az érdeklődőket.

A PAGE a Bridges Pécs 2010 Világkonferencia előkészítő eseménysorozata, 2008-ban a Kultúrák Közötti Párbeszéd, 2009-ben a Kreativitás és Innováció Európai Évének hivatalos rendezvénye.

Pécs2010 logo 2009-ben a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Képzőművészeti Mesteriskolájával együttműködésben elindul az „Interakciók és határátlépések a művészetben és a tudományban″ című egyetemi kurzus, amelyet Hegyi Csaba (DLA) és Fenyvesi Kristóf PhD-hallgató vezetnek.

 

Az eseménysorozat támogatója a Pécs 2010 - Európa Kulturális Fővárosa program és az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

 

A Pécs - Ars GEometrica program kiadványai:

Erdély Dániel: Spidron Team
Kiállítási katalógus
Szerzők: Niedermüller Péter, Szilassi Lajos, Molnár Emil, Fenyvesi Kristóf és Erdély Dániel
Pécs, 2007.

Orosz István: Látszattani Leckék
Kiállítási katalógus
Szerzők: Darvas György, Fenyvesi Kristóf, Orosz István
Pécs, 2009.

 

A Pécs - Ars GEometrica más kiadványokban:

SYMMETRY: CULTURE AND SCIENCE, Islamic Art and Symmetry, Vol. 19, 2-3., 2008 Raymond Tennant and György Darvas eds.
Web

 

Programinformáció
Web
PAGE 2009 Fotóblog

PAGE Orosz István plakát