HOZZÁSZÓLÁSOK

2020-08-10

[2010-04-23 15:25]

  ÉlményMűhely Pedagógusoknak Miskolcon

Az ÉlményMűhely – Mozgalom az Élményközpontú Matematika-oktatásért művészekből, tudósokból és pedagógusokból álló csapata 2010. április 7-én a miskolci Városi Pedagógiai Intézetben mutatta be tevékenységét.

A pedagógusoknak szóló Kreatív Iskolanapra, csaknem száz tanár látogatott el, akik Dr. Bérczi Szaniszló (ELTE) és Kabai Sándor  Szerkezetek kutatása a molekuláktól az űrállomásokig”, majd pedig Kelle Antal designer, mérnök „A művészet, a tudomány és játék a határán” című előadását követően, hat különböző műhely munkájában vettek részt.

A nyitóelőadásokhoz kapcsolódó műhelyek mellett, Dr. Klein Sándor (PTE) gondolkodásfejlesztő játékokat, Saxon-Szász János és Dárdai Zsuzsa (MADI) a SAXON-POLIUNIVERZUM játék-kollekciót, Dr. Stettner Eleonóra M. C. Escher mintáinak háromdimenziós modellezését, Szabó Ildikó (ANK – Pécs) pedig George Hart (USA) matematikai papírszobrának elkészítését és pedagógiai alkalmazhatóságát mutatta be.

A napot Dr. Klein Sándor által facilitált Rogers-beszélgetés, majd pedig az első magyarországi ZomeTool munkacsoport két tagja, Dr. Stettner Eleonóra és Szabó Ildikó által vezetett „Matematikai Testépítő Műhely” zárta. Az ÉlményMűhely projekt műhelyvezetői a 2010 júliusában Pécsett megrendezésre kerülő Bridges Világkonferencia matematika-pedagógiai fontosságára is felhívták a jelenlévők figyelmét.

A pécsi és kaposvári ÉlményMűhelyek sikere után, a miskolci esemény fogadtatása is azt bizonyítja, hogy a tanárok között nagy igény és érdeklődés mutatkozik az innovatív pedagógiai gyakorlatok cseréjére, a matematika játékos tanításában rejlő lehetőségek élményszerű, közös felfedezésére. Az ÉlményMűhely – Kreatív Iskolanapot megalapozó szemlélet átadását fontosnak tartva, a program elindítója Fenyvesi Kristóf (Jyväskyläi Egyetem, Finnország), Dr. Stettner Eleonóra és Szabó Ildikó szakkonferenciákon is bemutatják törekvéseiket. A közeljövőben megrendezendő Művészeti nevelés az iskolában és az iskolán túl - konferencia kerekasztal-beszélgetésén az ÉlményMűhely projektet Szabó Ildikó képviselheti majd.

A kultúra.hu beszámolója az eseményről itt olvasható!

HOZZÁSZÓLÁSOK  (0)


ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

Név:*
E-mail:
Web:
Hozzászólás:*
Mennyi három meg három?