HOZZÁSZÓLÁSOK

2020-09-21

[2010-01-03 18:29]

  BRIDGES PÉCS 2010: Elindult a regisztráció!

 

BRIDGES PÉCS 2010 Világkonferencia
2010. július 24-28., Pécs - Európa Kulturális Fővárosa, Magyarország

Jelentkezési határidők:
Konferencia-előadások: 2010. február 1.
Műhely-előadások: 2010. március 1.
Rövid előadások: 2010. március 15.
A jelentkezések elbírálásának határideje: 2010. március 25.
A jelentkezések véglegesítése: 2010. április 25.

Részletes program, konferencia-felhívás és jelentkezési információk (klikk)

2010-ben a Bridges Világkonferencia - Matematikai összefüggések a művészetben, a zenében, a tudományban és a kultúrában című találkozónak Pécs, Európa Kulturális Fővárosa ad otthont.

A több száz résztvevős, érdeklődők ezreit vonzó művészeti-tudományos rendezvény 1998-ban indult útjára az amerikai Kansas-ből és évente a földkerekség más-más országában kerül lebonyolításra. A konferencia célja a címben foglalt tudományközi és művészeti kapcsolódási lehetőségek, azaz "hidak" bemutatása, illetve a matematikai gondolkodás sokszínűségének, lehetőségeinek a nagyközönség számára is érdekes kulturális programok révén történő népszerűsítése. Résztvevői a világ vezető egyetemeinek matematikusai, művészek, tanárok, kutatók, zenészek, számítógépes szakemberek, szobrászok, táncosok és pedagógiai eszközfejlesztő cégek képviselői. A tanácskozás programjához minden érdeklődő számára nyitott kiállítások, interaktív műhelyek, játékos pedagógiai bemutatók, koncertek, matematikai színház és családi nap kapcsolódik.

A Bridges Pécs 2010 a glóbusz keleti felének első Bridges Világkonferenciájaként egyedülálló lehetőséget kínál térségünk művészeinek és tudósainak nemzetközi szakmai kapcsolataik erősítésére, valamint tevékenységük széleskörű nyilvános bemutatására. Pécsett a művészet és a tudomány tendenciáinak érintkezését kiaknázó szemléletnek évszázados előzményei és jelenleg is élő hagyományai vannak. Ezért szimbolikus értékkel bír, hogy a 2007 óta zajló Pécs Ars GEometrica Nemzetközi Találkozó és Műhely által megalapozott Bridges Világkonferencia, 2010-ben Pécsett kerülhet megrendezésre.

A konferencia előadói szabadtéri helyszíneken, a nagyközönség számára is kipróbálható játékokkal, széleskörű érdeklődésre számot tartó bemutatókkal készülnek. Az esemény része a Bridges Családi Nap, amelynek keretében a találkozó témájával összefüggő közös játékokban vehetnek részt az érdeklődők, gyerekek és felnőttek egyaránt. A rendezvényre érkező matematikusok és művészek alkotásaiból kiállítás nyílik, amely megtekinthető a konferencia ideje alatt.

A 2010 júliusában megrendezett találkozó egyben jó alkalmat kínál Pécs városának a konferencia-turizmus helyi lehetőségeinek kipróbálására, ezen kívül a Bridges Organization tagjai keresik a helyi kutatócsoportokkal, intézményekkel, ipari szereplőkkel történő, művészeti-tudományos design-nal és alapkutatásokat igénylő termékfejlesztéssel kapcsolatos helyi együttműködési lehetőségeket.

Képes meghívó

Kapcsolat:
Fenyvesi Kristóf koordinátor

Rendezők:
Pécsi Kulturális Központ
- Pécs Ars GEometrica projekt és Bridges Organization (USA)

Megvalósul a Pécs2010 - Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával.

Kapcsolódó hely:
ÉlményMűhely - Kreatív Iskolanap
Mozgalom az élményközpontú matematika-oktatásért


Bridges Pécs 2010 poszter

HOZZÁSZÓLÁSOK  (0)


ÚJ HOZZÁSZÓLÁS

Név:*
E-mail:
Web:
Hozzászólás:*
Mennyi három meg három?