ZOMETOOL MUNKACSOPORT

2021-01-17

ZomeTool Műhely - Játékos Matematikai Testépítés Gyerekeknek és Tanároknak az ÉlményMűhely Tanáraival

Fizikai terünk a természeti struktúrákat és az emberi konstrukciókat egyaránt meghatározó, csodálatos, geometriai összefüggések révén szerveződik. A Zometool modellező készlet a tanulás, az alkotás és a közös játék egyedülálló eszközeként képes e komplexitást egyszerű formában megjeleníteni. A különböző színű és formájú elemekkel történő játék meglepő, a két-, a három-, vagy akár a több-dimenziós terek jellegzetességeit illető felfedezésekre ad alkalmat. A Zometool, ebben az értelemben a tér szerkezetének "nyelvét" tanítja meg az embereknek.

Habár a Zometool-t Nobel-díjas, Wolf-díjas tudósok is használták-használják munkájuk során - például Linus Pauling vagy Richard Smalley (a C60 - Buckminsterfullerén óriásmolekula felfedezője) és Dan Shechtman (a kvázikristályok felfedezője) - eredetileg mégis gyermekek számára készült. Miért? Azért mert gyermekkorában az ember sokkal könnyebben tanul meg új, számára ismeretlen nyelveket...

Az ÉlményMűhely tanáraiból alakult első magyarországi ZomeTool Munkacsoport tagjai Magyarországon és külföldön is tartanak ZomeTool bemutató-órákat, interaktív műhely-foglalkozásokat, óriás-építéseket gyerekeknek, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. A ZomeTool Inc. (USA) az ÉlményMűhely – Mozgalom az Élményközpontú Matematika-oktatásért hivatalos partnere.


ZomeTool Óriásépítés a pécsi ANK-ban, a Bridges Pécs 2010 Világkonferencia és az ANK ÉlményMűhely Tehetségkör összefogásával. Az óriáskonstrukció a pécsi ANK iskolaközpontban megtekinthető. Az Image Mission INC. (Japán) dokumentációja a pécsi projektről letölthető itt (PDF, 950 Kbyte, klikk!)

A ZomeTool-műhely meghívható iskolai rendezvényekre, rendhagyó matematika-órára, kiállításokra, konferenciára, oktatással, művészettel, tudománnyal kapcsolatos eseményekre.

A ZomeTool készletek SZÉLES VÁLASZTÉKA az ÉlményMűhely-től KEDVEZMÉNYESEN MEGRENDELHETŐ!
Kapcsolat és termék-információk e-mailben: FENYVESI Kristóf
Telefonon: SZABÓ Ildikó +36 20 276 0046

ZomeTool Creator 4

[HírArchívum, 2010. december] KocKarácsonyi Örömök

Kiskarácsony, kockarácsony... Lezárult a Szertár, az Élményműhely és a Csodák Palotája közös karácsonyi játéka, a KocKarácsony

bucky

Az ÉlményMűhely részéről Paul Hildebrandt (USA, ZomeTool Inc.), Fenyvesi Kristóf (Jyväskyläi Egyetem - ÉlményMűhely), Pálffy László matematikus, dr. Stettner Eleonóra matematikus, (Kaposvári Egyetem) és Szabó Ildikó tanár (ANK-Pécs - ÉlményMűhely) segítettek a véges számú ajándék és a sok, kivétel nélkül végtelenül ötletes pályamű paradoxonát feloldani.

Az ÉlményMűhely és a ZomeTool Inc. (USA) közös különdíját, az értékes ZomeTool BuckyBall gömb készletet a játék Gabriel néven bejelentkezett résztvevője nyerte, akinek - talán a világtörténelemben először - sikerült fullerént facsarnia egy közönséges narancsból! Ezzel díszíteni a karácsonyfát Richard Buckminster “Bucky” Fuller születésének 115., a Buckminsterfullerén felfedezésének 25., s a grafénnel kapcsolatos kutatásokért járó Nobel-díj évében, 2010-ben - szerintünk hatalmas kockaság!

De lássuk az izgalmas pályaműveket, eredményeket, s az értük járó kockarácsonyi ajándékokat! (klikk)

[HírArchívum] Kiskarácsony, kockarácsony - JÁTÉK az ÉlményMűhely és a ZomeTool értékes ajándékaival!

Elindult a Szertár, az ÉlményMűhely és a Csodák Palotája közös játéka. A játék 2010. december 17. éjfélig tart. További információkért klikk ide!

kockaracsony

Az ÉlményMűhely a ZomeTool Inc.-vel együttműködésben, egy értékes ZomeTool BuckyBall gömb készletet küld a fenti játékban résztvevő, legkockább karácsonyfadíszt kieszelő pályázó karácsonyfája alá. Az ÉlményMűhely ezzel tiszteleg Richard Buckminster “Bucky” Fuller emléke előtt, a mester 115. születésnapján, a Buckminsterfullerén felfedezésének 25. évfordulóján, s a grafénnel kapcsolatos kutatásokért átnyújtott Nobel-díj évében.

bucky

Ezt a befőttes üvegnyi pálcikát és golyót nem a nagymamád, hanem a ZomeTool Inc. tette el Neked - és nem csak télire.
A ZomeTool készletek
SZÉLES VÁLASZTÉKA az ÉlményMűhely-től KEDVEZMÉNYESEN MEGRENDELHETŐ!
Kapcsolat és termék-információk e-mailben: FENYVESI Kristóf
Telefonon: SZABÓ Ildikó +36 20 276 0046