HÍREK

2021-01-17

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[2011-04-24 18:17]

IrányPontban: Az ÉlményMűhely

Az irány.hu, a MOME Tanárképző Tanszékének lapja rövid beszámolót közöl az ÉlményMűhely Mozgalom tevékenységéről. Fenyvesi Kristóf és Szabó Ildikó cikke ITT olvasható (pdf, 3 Mbyte).

iranycover

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


[2011-03-08 21:00]

Pécsre jön a MAT-E-BUSZ!

Iskolabusz

A bécsi Francia Líceum iskolabusza, 33 mindenre elszánt kutató diákkal és tanáraikkal, Camille Armand-al, Yonnel Arrouas-szal, és Clemens Hupka-val a fedélzetén, 2011. március 19-én, reggel 9 órakor gördül be Pécs városába.

A középiskolás tudósok közép-európai matematikai kalandozásuk végállomásaként azért választották Pécset, hogy ne kelljen hazamenniük anélkül, hogy az ÉlményMűhely Mozgalom az ÉlményKözpontú Matematika-oktatásért tevékenységébe belekóstoltak volna!

Az ÉlményMűhelynek otthont adó Apáczai Nevelési Központban már várja őket Turi Katalin, az intézmény főigazgatója és Szabó Ildikó matematika-fizika szakos tanár, az ÉlményMűhely szakmai vezetője, valamint az ÉlményMűhely két tettrekész aktivistája, dr. Stettner Eleonóra, a Kaposvári Egyetem Matematika Tanszékének vezetője, és dr. Vörös László, a Pécsi Tudományegyetem tanára és az ÉlményMűhely kedves tolmácsa, Besenczi Alexandra, angol tanár.

A szombati menü, a′la ÉlményMűhely: papírszobrászat, Escher-képek 3D-ben, és természetesen ZomeTool, minden mennyiségben!

A program szervezője a Méthode d′Apprentissage des Théories mathématiques en Jumelant des Établissements pour une Approche Nouvelle du Savoir (Franciaország), amely az utóbbi időszak legjelentősebb kutató diák konferenciáját készíti elő Bécsben. A francia diákok és az ÉlményMűhely találkozása az előkészítő projekt része.

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


[2011-03-08 20:24]

JYV20!

A MAGYARSÁGTUDOMÁNYOK ELMÚLT HÚSZ ÉVE
Intézmények – Kutatások – Folyamatok
A JYVÄSKYLÄI EGYETEM HUNGAROLÓGIAI PROGRAMJÁNAK ÜNNEPI KONFERENCIÁJA

JyvUni

A Jyväskyläi Egyetem hungarológia szakja a tavalyi év során töltötte be huszadik évét. Az évforduló alkalmat ad számunkra arra, hogy 2011. március 15-én a Jyväskyläi Egyetemen egy ünnepélyes konferencia keretében tekintsük át szakterületünk elmúlt húsz évét, azaz a magyarságtudomány történetét a rendszerváltás óta.

A konferencia részletes programja (klikk!)

Szervezők:
Dr. Tuomo Lahdelma
- Leader of the Hungarian Studies Program, University of Jyväskylä, Faculty of Humanities
Fenyvesi Kristóf - conference secretary, Hungarian Studies Program, University of Jyväskylä, Faculty of Humanities

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


[2011-02-06 16:53]

Avatarok a Játékboltban

Társasjáték a digitális médiában címmel olvasható Fenyvesi Kristóf játéktudományi dolgozata az Iskolakultúra folyóirat 2011. januári számában.

Cyborg

A játékfilozófiai kérdésektől a digitális játékok elméletéig kalauzoló tanulmány néhány jelentősebb példán keresztül bemutatja a hagyományos táblás játékok és napjaink népszerű hálózati játékai közötti kapcsolatot, miközben olyan problémákba is bevezet, mint a transzmedialitás, az implementáció és az adaptáció kérdése, és olyan jelenségekkel is megismertet mint a pervazivitás, az alternatív valóság játékok, a passzív játékok, az élő média (living media) és a kevert valóság (mixed reality) alkalmazások.

A dolgozat alapját képező előadás 2009. szeptember 19-én, a Kiss Áron Magyar Játéktársaság által, a keszthelyi Festetics kastélyban megrendezett konferencián hangzott el.

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


[2011-01-06 11:34]

Álmok - Jung

Korunk2011

Megjelent a kolozsvári Korunk 2011. januári száma, benne: Fenyvesi Kristóf - Idegen a Bildungban. A határáttörés mint nietzscheánus praxis és Kerényi Károly egzisztenciális filológiája című cikkével.

ApollonBrus
Egy archetipikus találkozás: A Kerényi Károlyt is megihlető veii Apollón az i. e. 6. századból (balra) és Günter Brus 1965-ös Bécsi séta című botrányt és tiltakozást kiváltott akciója (jobbra). (Fenyvesi Kristóf montázsa)

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11