HÍREK

2020-11-24

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[2016-05-30 08:05]

A világ legnagyobb matematikai-művészeti közössége, a Bridges történetéről a Mathematical Intelligencer folyóiratban

A világ legnagyobb matematikai-művészeti közösségének, a Bridges-nek a története számos érdekes tanulságot hordoz a STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) közösségek jellemzőit, az alapításukat és fenntarthatóságukat illetően.

A Mathematical Intelligencer folyóiratban foglaltam össze röviden a közösség eddigi történetét. A megjelent cikk csak előfizetéssel érhető el itt, viszont a szerzői archivált változat bárki számára letölthető: innen!

A cikk elkészítésében nyújtott segítséget köszönöm szépen a Bridges Organization tagjainak, a Mathematical Intelligencer főszerkesztőjének, Marjorie Senechal-nak, kollégámnak Osmo Pekonen-nek, barátaimnak Vörös Lászlónak és Böszörményi Istvánnak, valamint Tóth Mayának.

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


[2016-04-09 22:40]

Irány a Cambridge-i Egyetem! Részvétel a British Education Research Association STEAM-oktatásról rendezett fórumán

A Cambridge-i Egyetemen szervezett BERA szemináriumon a Bridges Organization és az ÉlményMűhely képviseletében veszek majd részt. A tanácskozás témájáról és programjáról bővebben: ITT!

Köszönet Pamela Burnard-nek a meghívásért.

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


[2016-04-09 21:04]

A Bridges Finland 2016 beharangozója a Dimensio-ban, a Finn Matematika-, Fizika-, Kémia és Iinformatikatanárok Egyesületének magazinjában

Osmo Pekonen matematikus - tudománytörténész kollégámmal a közelgő Bridges Finland 2016 konferenciát és a világ legnagyobb matematikai-művészeti közösségének történetét mutattuk be a Dimensio Magazinban, Finn Matematika-, Fizika-, Kémia és Iinformatikatanárok Egyesületének orgánumában.

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


[2016-04-09 20:32]

Matematika és művészet jó nexusban: beszámolóm a baltimore-i Bridges konferenciáról a NEXUS Network Journal-ban

2016 februárjától on-line is elérhető angol nyelvű beszámolóm a Bridges Baltimore 2015 matematikai-művészeti konferenciáról.

Köszönöm szépen a cikk megjelenésében nyújtott támogatást a Bridges Organization elnökének, Reza Sarhangi-nak, Tóth Mayának, valamint a Nexus Network Journal főszerkesztőjének, Kim Williams-nek.

A cikk ingyenes változata a Bridges Organization, a világ legnagyobb matematikai-művészeti közösségének a honlapjáról ingyenesen is elérhető: IDE KATTINTVA!

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


[2015-06-11 10:47]

Ahogyan taníthatnánk: Technológia az oktatásban szimpózium és elektronikus költészeti kiállítás Bécsben

2015 június 3-7. között remekül sikerült az International Society for Information Studies kongresszusa, az IS4IS SUMMIT a bécsi Műszaki Egyetemen.

Lavicza Zsolttal (Faculty of Education, Queens′ College, University of Cambridge, UK) az oktatás és technológia kapcsolatát vizsgáló As we may teach – ICT in education szimpóziumot készítettük elő, amelyre csaknem pontosan Vannevar Bush “As We May Think” című cikke eredeti megjelenésének 70. évfordulóján került sor.

12 ország 34 szerzője kapcsolódott be a tanácskozásunkba. A szimpózium megrendezését az International Symmetry Associaton támogatta.

Minden résztvevőnek hálásak vagyunk, mindenekelőtt Alexander Borovik-nak (University of Manchester) és Yagmur Denizhan-nak (Boğaziçi University), akik gondolatébresztő előadásaikkal erős nyitányát adták az eseménynek. Itt látható az előadások listája.

2015 június 5-én Giovanna Di Rosario-val (University of Barcelona - Hermenia) közösen egy interaktív elektronikus költészeti kiállítást is rendeztünk, amelyre több szerző is ellátogatott. Többek között vendégünk volt az amerikai David Clark, a mexikói Rodolfo Mata és a bécsi Jörg Piringer. Itt látható a bemutatott művek listája.

 

Hozzászólások  (0)
Új hozzászólás

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11